Zwemvijvers

Een zwemvijver is zorgeloos genieten van een prachtig stukje natuur in uw tuin en dit het hele jaar door! Ook in de winter is dit een streling voor het oog.

Het water wordt volledig biologisch gefilterd door planten en lavasteen, zonder toevoeging van chemische producten. Het water is zijdezacht en buitengewoon aangenaam om in te zwemmen. Verwarmen kan tot 26°C.

In tegenstelling wat vaak gedacht wordt, hou je beter geen vissen in je zwemvijver en heb je deze dus helemaal voor jezelf.
Een zwemvijver bestaat uit een zwemgedeelte en een filtergedeelte, met vooral planten en lavasteen. Reken op 1/3 van het totaaloppervlakte voor het filtergedeelte.

We onderscheiden 2 types van vormgeving: een formele strakke vijver en een organische vorm. Vele variaties zijn mogelijk. Voor beide kan u bij ons terecht.

organische zwemvijver | tuinaanleg all in prijs | Demetser

Organisch

Zwemvijfer | Strak | tuinaanleg all in prijs | Demetser

Strak

Filtering

Ook op het gebied van filtering zijn er twee types. Wij staan u bij in het maken van de juiste keuze.

Downflow:

Deze is eenvoudig in opstelling en daardoor goedkoper. Het water wordt via de lavastenen in de filterzone van boven naar onder gezogen.

Upflow:

Het water wordt bovenaan en/of onderaan uit het zwemgedeelte weggezogen. Vervolgens gebeurt er een mechanische filtering om blaadjes, enz. te scheiden. Het water wordt nadien van beneden naar boven door de moeraszone gepompt. De opbouw van dit systeem zorgt ervoor dat de filterzone bovenaan niet vervuild raakt.